dilluns, 4 de maig del 2020

4- PROPOSTES SETMANA DEL 4 AL 8 DE MAIG


Estimades famílies,
Aquesta és la proposta per a la setmana del 4 al 8 de Maig. 
Us enviem les propostes que podreu fer durant aquesta setmana. Recordeu que l'últim dia per enviar les feines és Divendres, d'aquesta manera els infants poden entendre que dissabte i diumenge és cap de setmana i no faran feines.
Us recordem que per a les videotrucades d'aquesta setmana els nens i nenes necessitaran
- Llapis, colors, paper i goma.
- L'objecte amagat.
- Un grapat (puñadito) de cigrons o llenties.

1. Rutines i hàbits:  Mirar cada dia el calendari per saber quin dia de la setmana és, quin número i de quin mes i any, i comptar quants dies té el mes.
Entrega:  (trieu una manera de fer l'entrega) 
-  escriure les dates de la setmana en un full.  Per exemple: DILLUNS 4, DIMARTS 8 ....
-  una foto amb el calendari  amb tots els dies de la setmana marcats.
-  un vídeo o àudio cantant alguna de les cançons de les rutines (Bon dia, Dies de la setmana o el Pastoret/a).

2. Llengua: Aquesta setmana hi han dues activitats.

1. Escriptura dels noms dels nens i nenes de la classe. Han d'escriure de forma correcta el seu nom i el dels seus amics i amigues. Per fer-ho, primer els haureu de posar els BITS (que us adjuntem en un PDF, ells ja saben com funcionen, ja que a la classe ho fem molt), desprès hauran d'escriure els noms que vulguin, i per últim,  comprovar que ho han fet bé, comparant de nou amb el PDF. Entrega:
Una foto del full amb els noms escrits. 

2. La paraula protagonista. En el PDF del mateix nom (paraula protagonista) teniu el que heu de fer. La paraula que heu de fer aquesta setmana és CASA. Els nens i nenes han d'escriure la paraula, picar quantes síl·labes té i encerclar el número correcte. Després han de fer la inicial en el requadre de "comença per" i, per acabar, fer un dibuix de la paraula.
Us adjuntem dos PDF de la paraula protagonista, un emplenat perquè el tingueu com exemple, i un altre que és el que hauran de fer.  

Els que no teniu impressora només ho heu de copiar de l'exemple.
Entrega:
Una foto del full de la paraula protagonista ple.

3. Matemàtiques: Aquesta setmana recordarem  les figures geomètriques: Quadrat, triangle i cercle. Per fer-ho, els petits hauran de buscar per la casa tres objectes de cada forma. Us adjuntem un exemple que els podeu ensenyar.  
Entrega:
Foto amb els objectes.
Vídeo amb els objectes i dient el nom de les figures geomètriques.

4. English:  aquesta setmana treballarem les parts de la cara. Feu un dibuix i no us deixeu cap part de la cara, escriviu les parts en anglès. Aquí us deixo el que hem treballat i no pot faltar en el dibuix, si volen dibuixar altres parts endavant: 
- Eyes:ulls
- Nose:nas
- Mouth:boca
- Ears:orelles
- Hair:cabells
Parts of the face: 


5. Música: 
Aquesta setmana farem una activitat de percussió corporal, que vol dir picar ritmes amb diferents parts del nostre cos. Seguiu el que fan els nens i nenes del vídeo i si podeu apreneu una miqueta la cançó. Escolteu-la tantes vegades com necessitin els nens.

Aquí teniu la lletra:
Vamos juntos a tocar.
Que bien lo vas a pasar.
Todo tu cuerpo a sonar.
Comenzamos a bailar.

Per fer el retorn trieu:

-Fer un vídeo.
-Fer un dibuix dels instruments que toquen.
-Comunicar a la tutora que s'ha fet l'activitat o no.

6. Psicomotricitat:  
Si teniu algun germà o germana gran potser reconeixeu aquests dos reptes que us proposem avui. Es tracta de dos jocs que es van fer famosos i virals per internet: Floor is lava i mannequin challenge.

1.      Floor is lava: es tracta que el pare, la mare, el germà, la germana o algun familiar us diguin en qualsevol moment Floor is lava i els nens i nenes tenen 10-15 segons per anar algun lloc i no tocar el terra perquè se suposa que el terra crema. Si no aconsegueixen trobar un lloc, doncs game over = final del joc. Aquí us deixo un vídeo d'exemple: 

2.      Mannequin challenge: la família sencera hauria de participar perquè el vídeo sigui més divertit!  Es tracta de fer un vídeo aguantant l'equilibri. Aquí us deixo un vídeo d'exemple: AMPLIACIÓ:

Les propostes d'ampliació per aquesta setmana són diferents jocs per poder fer i compartir a casa.

- Un joc de bitlles (bolos) amb paper de lavabo.- Colors enganxats a cotxes, per fer camins, o el que els nostres artistes vulguin.  - Un joc d'habilitat, i que amb els números, treballem la recta numèrica mentre juguen.


- Un altre joc d'habilitat diferent.  - Un joc per a fer punteria.


- Plantilles per a veure la vida dels colors que els petits triïn.  
Esperem que les activitats que hem preparat, agradin als nens i nenes, i que pugueu gaudir en família mentre les realitzeu.

Recordeu que ens teniu per resoldre qualsevol dubte.

Molt bona setmana famílies.