dilluns, 18 de maig del 2020

6- PROPOSTES SETMANA 18 AL 22 DE MAIG

Estimades famílies,
Aquesta és la proposta per a la setmana 18-22 de Maig.  
Us enviem les propostes que podreu fer durant aquesta setmana. Recordeu que l'últim dia per enviar les feines és divendres, d'aquesta manera els infants poden entendre que dissabte i diumenge és cap de setmana i no faran feines.
Us recordem que per a les videotrucades d'aquesta setmana els nens i nenes necessitaran
- Llapis, colors,  paper i goma.

1. Rutines i hàbits: Mirar cada dia el calendari per saber quin dia de la setmana és, quin número i de quin mes i any, i comptar quants dies té el mes.
Entrega:  (trieu una manera de fer l'entrega) 
-  escriure les dates de la setmana en un full.  Per exemple: DILLUNS 18, DIMARTS 19 ....
-  una foto amb el calendari amb tots els dies de la setmana marcats.
-  un vídeo o àudio cantant alguna de les cançons de les rutines (Bon dia, Dies de la setmana o el Pastoret/a).

2. Llengua: 
1. Paraula protagonista: com la setmana passada us proposem una paraula perquè la piqueu, trobeu la lletra inicial i feu un dibuix. Us hem canviat la plantilla perquè tingueu espai per escriure la paraula. La paraula d'aquesta setmana és PA. És llarga o curta? Enviar foto de la feina.

2. QUINA LLETRA FALTA?: Us adjuntem un full amb uns dibuixos i al costat el nom del dibuix, però amb una lletra menys. Es tracta que els nens diguin el nom del dibuix i vagin fent el so de les lletres, intentant trobar quina és la que falta. Un cop la trobin, l'han d'escriure. Enviar foto de la feina.
Si veieu que no ho saben, els podeu ajudar, però deixeu-los pensar una mica abans. 



3. Matemàtiques: 
1. Escoltar la cançó i comptar: Heu d'escoltar molt atentament la cançó que us proposa la Maria de música "El jardí" i  comptar quantes vegades diuen la paraula "jardí". Podeu anar fent ratlletes cada vegada que ho diguin i després comptar-les.
  Entrega: Enviar foto o vídeo. 
2. Joc de comptatge i recta  numèrica: Us proposem l'elaboració d'un material, amb el qual els petits podran jugar a l'hora que  treballen el comptatge dels números fins al número 10, relacionar-los amb la grafia corresponent i a més ordenar-los. 
Us adjuntem el vídeo amb les instruccions per poder confeccionar el joc i amb les instruccions també de com es juga
Entrega: Enviar foto o vídeo.



4. English:  Teniu dues activitat d’anglès per fer:
  1. Comptar els objectes que vulgueu (forquilles, fotos, coixins) fins on sapigueu. A la classe hem treballat fins el 20 però si en saben més endavant. Enviar un vídeo/audio us vull escoltar!👂
Couting 1-20:

  1. Feu un dibuix dels animals de la granja i l’escriptura de quins animals són (escriptura opcional). Us deixo la llista que vam treballar (podeu afegir si voleu però de la GRANJA) 
Old Mcdonal had a farm:
  • COW: vaca
  • DOG: gos
  • CAT: gat
  • PIG: porc
  • HORSE: cavall
  • SHEEP: ovella 
5. Música:  Aquesta setmana us proposo que escolteu i balleu la cançó “El Jardí” de El Pot Petit. Espero que us agradi.



Per fer el retorn TRIEU:

1-Fer un dibuix de la cançó.
2-Escriure el nom d’alguna flor.
3-Comunicar a la tutora que heu fet o no l’activitat i s’hi us agradat o no.


6. Psicomotricitat:  Aquesta setmana us deixo un seguit de jocs que podeu fer a casa, em podeu enviar fotos o videos dels que feu. No fa falta que els feu tots però us dono varietat per si hi ha algun que no agrada prou. 
  • Pica la paret: un es posa a picar la paret i cantar la cançó (1, 2, 3 pica la paret 1, 2, 3 JA) es gira i els altres han d’estar quiets si es mouen tornen a començar. 
  • Amagar un objecte: escolliu un objecte i algu l’amaga. El nen o nena l’ha de trobar i vosaltres heu de dir fred (si està lluny) o calent (si esta a prop) 
  • Escondite: us amagueu i s'han de trobar o trobar vosaltres els nens/nenes.
  • Carreres fent de cucs, fent d’elefants, amb els peus lligats amb algun germà o familiar, 
  • Jocs amb globus: el globus/pilota no pot tocar al terra.  A veure quanta estona esteu. 


AMPLIACIÓ:
L'ampliació d'aquesta setmana són diferents enllaços de contes, cançons o vídeos en català i algun en castellà. Creiem que és important que els infants puguin escoltar alguna cosa en català, tal com treballem a l'escola. 
UNA MÀ DE CONTES: en aquesta pàgina trobareu molts contes en català. Van creant els contes segons van avançant amb l'explicació. https://www.ccma.cat/tv3/super3/una-ma-de-contes/
MIC: el podeu veure per la tele de Dilluns a Divendres (9:00h o les 17:30h) i el cap de setmana a les 8:00. Però, també podeu veure per internet els capítols o les cançons que fan. https://www.ccma.cat/tv3/super3/mic/
DINAMIKS: si us agraden els experiments aquest programa és per tu. Fan reptes, experiments, troben solucions a preguntes científiques.  https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/
LES TRES BESSONES: les aventures de les tres bessones (Anna, Teresa i Helena) https://www.ccma.cat/tv3/super3/les-tres-bessones/
CANTAJUEGOS:  Són cançons en castellà amb coreografies per als més petits. Us posem aquest que és el més popular, però hi han moltíssims.. https://www.youtube.com/watch?v=8_RWPLfo8Xg 

Qualsevol sèrie de dibuixos animats que li agradi als vostres fills, els podeu buscar posant el nom dels dibuixos  i al costat o castellà o català. 

Mirar la tele i escoltar cançons en català, ajudarà als petits a practicar i no oblidar molt del que ja havien après a l'escola.

Qualsevol dubte ens podeu escriure al correu. Desitgem que gaudiu molt amb els peques, portant a terme les activitats. 

Una abraçada i cuideu-vos molt.